Ur Tajgan

Från: Luleå  

UR TAJGAN är resultatet av en gemensam idé som formulerades av bröderna Arvid och Erland Löfgren i en studio på Skurholmen i Luleå under våren 2017. Bandet sattes samman kort därefter och UR TAJGANs första singel ”HELIOS” släpptes som en presentation av det nya projektet den 19:e Maj.

Medlemmarna har tidigare gjort och spelat musik i olika projekt och konstellationer. Dom har låtit sig inspireras av ett myller bestående av allt ifrån Punk till Jazz, men det dom skapat har framför allt influerats av alternativ rock, post-rock, shoegaze, indie, och psychedelia. Musiken har för det mesta i grunden varit experimentell och undersökande i sin uppbyggnad och skepnad och oftast bestått av målande melodiösa ljudlandskap i kombination med tydliga rytmer, vilket medlemmarna har tagit med sig in i UR TAJGAN.

Hittills har UR TAJGAN gjort ett antal spelningar i Norrbotten, Västerbotten och Stockholm och har samtidigt fokuserat på att skapa ny musik. Dom har letat sig fram till en gemensamt formulerad väg framåt och med ett tydligt sound och helhetskoncept planeras nu tre singelsläpp under hösten 2018.

På Webben

Facebook

Audio

Soundcloud