DIGINORTH

DigiNorth är vår tjänst för att hjälpa dig publicera din musik

på tjänster som Spotify, Apple Music och andra digitala plattformar för streaming och downloads utan att behöva starta ett eget skivbolag.

Vi hjälper dig med metadata, uppladdning, koder och eventuell in-store promotion, och sköter dessutom avräkningarna åt dig.

Genom DigiNorth släpper vi även många av våra samproduktioner (ifall de inte ges ut i samarbete med andra skivbolag). Eftersom vi har en ganska stor katalog och ett långvarigt samarbete med vår distributör Believe så har vi inarbetade rutiner för uppladdning, pitchning och fördelning av royalties och vid komplexa intäktsfördelningar kan det vara skönt att låta avräkningarna gå genom vårt system istället för att göra detta själv.

I gengäld tar vi 5% av intäkterna (om ej annan överenskommelse finns) för att täcka våra administrativa omkostnader. Believe tar även en distributionsandel.

Det senaste åren har flera användarvänliga och kostnadseffektiva alternativ för egen utgivning dykt upp på marknaden. Om detta är något du vill utforska ska du absolut göra det. Vi finns som ett komplement till dessa för att underlätta och boosta norrbottnisk musikutgivning.

Några av våra krav för utgivning är:

-färdiga masters och artworks av god kvalitet
-komplett förteckning av upphovsrättsägare
-en plan med releasen – vad är ditt mål med att ge ut inspelningen?

För info och förfrågan – mejla [email protected]