Ludvig Svartholm

Från: Luleå  

”Det jag ser med mitt hjärtas ögon skriver jag ned på en bit papper, servett eller det jag finner närmast till hands. Dessa observationer och funderingar kommer ibland ut som musik. My Heart´s Eyes är ögonblick i mitt liv som jag valt att föreviga.”

Så beskriver Ludvig Svartholm sin debutskiva My Heart’s Eyes som släpptes i vintras.

Ludvig Svartholm bor i Luleå. Han är 20 år. Han gör musik, spelar basket, läser böcker och pratar lulemål. Det är rätt vanligt att man gör så i Luleå. Vad som inte är riktigt lika vanligt är att bära Samoanska tatueringar, vara född i Afrika och uppväxt i nordligaste Sverige. Hans föräldrar har alltid  varit måna om att få uppleva andra kulturer, vilket har varit genomgående i Ludvigs uppväxt. En tid på Samoa spenderade han mycket för sig själv, vilket drev honom att hitta nya sätt att uttrycka sig på, han började skriva poesi. Med tiden och gitarren började ett musikspråk växa fram, och det tog han med sig tillbaka till Sverige. Ludvigs texter balanserar mellan glädje och ett sorts Nick Drake-skimrande vemod. Det är lätt att falla ner i hans fasta lugna tempo. Du kan höra en söndagsmorgon på en tisdagseftermiddag, eller en sen kväll i morgonrushen. Det är raka, uppriktiga texter som behandlar relationer, vägval i livet och känslor av ensamhet eller tillhörighet. Ludvig ger också en vattenskiljare i sina texter mellan det som är viktigt i livet och inte.

Sen albumsläppet har My Heart’s Eyes producerat tre framgångsrika singlar och en riksomfattande turné för Ludvig. Efter alla turer kring debuten reste Ludvig iväg till Mexiko, Kuba och New York för att återhämta sig. Nu är han tillbaka och har påbörjat inspelningarna av ett helt nytt sound.

 

 

 

Releaser

My Heart’s EyesSnöThe Sound of LuleåThings to Lose

På Webben

Ludvig Svartholm Facebook