Ida & Katrin

Från: Luleå  

Katrin Grönlund & Ida Bo-Sturesdotter Eriksson har musicerat med varandra i över tio år. I höstas bestämde de att skriva musik tillsammans.

Resultatet blev låten Yes to life. Ida arbetar som kyrkomusiker i Mjölkuddskyrkan och Katrin driver eget företag där hon arbetar med sång, musik och konst.

Låten specialskrevs inför en välgörenhetsgala till förmån för CancerRehabsfonden i höstas. Nu får den leva vidare med en inspelning och som den här veckans Färsking i P4 Norrbotten.

Låten Yes to Life har starka influenser av gospel och ett hoppfullt, troende budskap. Oavsett vad tron består av. Det lämnar den tröstande texten helt upp till lyssnaren att tolka.

Musikaliska influenser som inte går att förbise är klassiska, storslagna popballader från 80-talet och tidigt 90-tal à la Whitney Houston eller Michael Jackson, i Live-Aid-anda.

Katrin Grönlund är en skicklig och uppskattad sångerska i Luleå och Norrbotten, och Bo-Sturesdotter Eriksson en skicklig pianist. Tillsammans har de skrivit en låt som helt säkert kommer att bli populär – inte minst i kyrkliga sammanhang.

Releaser

Yes to Life