The Chickpeas Band

Från: Piteå  
Scandicana om kärlek, uppbrott och ett liv på drift. Piteåbandet The Chickpeas Band är ett nytt inslag i en transatlantisk tradition där persongalleriet alltid utgjorts av historieberättare, romantiker och melankoliska nomader.
The Chickpeas Band grundades 2010 av Lina Larsdotter, Elin Grunditz och Ida Nilsson. 2012 anslöt Emil Kårén på trummor och samma år gav de ut sin självbetitlade debut-EP i egen regi.
Som glesbygdsbarn har avstånden alltid haft betydelse. Vägarna ut i världen var få och järnvägen kom att bli en symbol för frihet och möjligheter. Därför var det bara logiskt att deras två första riksturnéer (somrarna 2012 och 2013) genomfördes i samarbete med SJ. Likt 40-talets legendariska folksångare genomfördes samtliga resor med tåg. Förutom spelningar i städerna längs vägen, bjöd bandet på bejublade konserter inför fullsatta bistrovagnar.
Sommaren 2013 släppte The Chickpeas Band sin andra EP – “Home” – i samarbete med BD Pop och producenten Ollie Olson.
Med “Happy Sad Song” från EP:n och singeln “Solid Ground” vann bandet två år i rad Norrbottens delfinal i Sveriges radios rikstävling ”Svensktoppen nästa” (numera P4 Nästa).

EP:n “Home” följdes upp av fyra fristående singlar som släpptes under 2014 och 2015. Bandet fortsatte att spendera somrarna längs väg och räls, både på intima landsbygdsscener och festivaler i Sverige och utomlands.

Rastlösa själar har börjat slå rot – familjer har utökats och flyttlass gått. Nya vyer har inspirerat till nya låtar och efter ett nära samarbete med Jonas Eriksson på Sundet Recordings är första fullängdsalbumet snart här.

“Keep On” – den första singeln från det kommande albumet släpps 29 juni 2018

Releaser

30 BelowHappy Sad SongHomeI’ll keep you warmKeep OnNemoSolid GroundThe StormVi Är Luleå Hockey

På Webben

Chickpeas FacebookChickpeas Websida