Sommarrapport

2013-07-05 | Inom kort går BD Pops personal på en välbehövlig semester men innan dess tänkte vi ge en liten sommarrapport.

Ett flertal av våra band är dubbelt aktuella just nu med nya releaser och bokade turnédatum, bland annat Könsförrädare, The Glorias, Iris Julie och The Chickpeas Band.

Könsförrädares "Raging River" premiärvisades i SVT:s musikblogg PSL och ligger i A-rotation på Gimme Indie. Bandet är närmast aktuella med en spelning på Cosy Den och syns därefter på bland annat Island In The Sun och Trästocksfestivalen.

The Glorias debutsingel "Norah" har spelats flitigt på studentradio och hyllats på musikbloggar. I sommar spelar bandet på bland annat Western Farm, Luleå Hamnfestival och invigningen av O-Ringen. Bandet nya singel "In Ruins" släpps 14 augusti.

På O-Ringen och Musikens Makt syns även Iris Julie, aktuella med singeln "Daddy, Don´t Cry".

The Chickpeas Band har spenderat vintern i studion och släpper nu nya EP:n "Home", med bland annat låten "Happy Sad Song" som gav bandet en plats i riksfinalen av Svensktoppen Nästa. Liksom förra året beger de sig ut på en SJ-sponsrad riksturné med såväl festivalstopp som bistrovagnsspelningar. Fullt turneschema finns på bandets hemsida

Under våren har produktionstakten varit hög i nya BD Pop-studion, som bland annat hyst inspelningar med AiluCrash, Hamngatan, Mattias Alkbergs Begravning, The New Man, The Magnettes och inte minst Lars Söderberg/Randy Goodrum-samarbetet Lokko.

The Magnettes blir även första band ut i BD Pops samarbete med musikscenen i Uleåborg och har blivit bokade till Qstock-festivalen i slutet av juli. Bandet har dessutom en EP under produktion som släpps i höst.

Mattias Alkbergs Begravning är i sommar bekräftade till Skanka Loss-festivalen i Gagnef samt till Stockholm Music & Arts.

The New Mans frontman Olle Nyman, som får managementstöd via BD Pop, var nyligen i Frankrike för att ha möten med olika skivbolag. Olle gjorde även ett liveframträdande på Radio Nova.

I början av juni färdigställde Överkalixbandet Rosvo Rockers sin nya EP och åkte därefter till USA för att göra en bejublad spelning på The Swedish Affair i Los Angeles.

BD Pops interna digital-label DigiNorth har den senaste tiden gett ut ett flertal norrbottniska releaser på Spotify och iTunes. Bland de utgivna akterna återfinns bland annat Utbrott, Barnen, The Dazzled, Walter Bob och Strange Ideals. Alla våra releaser läggs kontinuerligt till i vår Spotify-spellista

Den 5 juli kommer BD Pop närvara på Festival X i Lomtjärnsparken i Älvsbyn för att lyssna på nya talanger och komma med tips och feedback.

BD Pop avslutar därefter sin sommar med att presentera BD Pop-scenen på Musikens Makt-festivalen den 16-17 augusti. Vi bjuder till strandhäng under dagtid med artister, DJ:s, intervjuer och panelsamtal nere vid Strandscenen. Kom och lyssna till Mr. Bubblehead, The New Man, The Magnettes, The Chickpeas Band, Iris Julie, Erik Zettervall, Hamngatan, The Glorias och Uleåborgsbandet E.S.O.M. På festivalens ordinarie schema återfinns även BD Pop-relaterade akter som Magnus Ekelund & Stålet, Könsförrädare och Tomas Bäcklund.

Glad sommar!