Martina Lundberg


Martina Lundbergs musik stärker och tröstar

Martina Lundberg, 23, litar på musikens kraft. "Det finns inget tillstånd som musiken inte har kunnat möta mig i", säger hon.

Martina Lundberg är fotbollstjejen med det stora modeintresset, uppvuxen i den lilla byn Klöverträsk utanför Luleå. Hon kan äta hur mycket godis som helst och slutar aldrig dansa när hon väl har börjat.

Under den levnadsglada ytan har hon en alldeles ovanlig musikalisk gåva. Med sina låtar och sin röst, sitt piano och sin gitarr, vill hon trösta och stärka.
- Jag hoppas att min musik ska hjälpa mig och andra människor att nå rum hos oss själva som vi inte visste fanns. För mig är skapandet en resa i sig. Jag vill nå djupare, längre.

Martina Lundberg skapar harmonisk och enkel pop med drag av jazz och country. Hennes röst har ett djupt lugn som utan antydan till ansträngning uttrycker starka känslor. Texterna förmedlar tro, hopp, vilja, tvivel. Och kärlek.
- Kärleken är alltid mer än du hittills har upplevt, säger Martina Lundberg.

Musikaliska förebilder är Sade, "hon är så enkel i sitt uttryck", och Tom Waits:
- Hans förmåga att mixa det allra mörkaste med det allra sköraste och vackra är en fantastisk konst.

Martina Lundbergs trogna lyssnarskara har vuxit under intima spelningar i Luleåtrakten. Hon har länge tröstat brustna hjärtan på MySpace, med låten Cold Hearts: "And it's so sad / how we had to part / and it's so sad / these cold, cold hearts". På debutalbumet betyder titelspåret, The Willow, särskilt mycket.
- Jag är jättestolt över att ha skrivit den. För mig handlar den om modet att möta både det ljusa och mörka i livet. Att kunna omfamna dem båda, säger Martina Lundberg.

Releaser

The Willow
Love Without Clothes

Länkar

www.myspace.com/themartinalundberg