Zacke


Rapkarriären inleddes 1998, vid 15 års ålder, och den första större framgången nåddes 2004 i samband med släppet av vinyl-EP:n "Färdighaft". Singeln "Anna på galej" spelades på radio och TV och Zacke fick framträda på Hultsfredsfestivalen. Han började så smått göra sig ett namn på den svenska rapscenen med sin vassa röst, sina hårda artikulationer och sina cyniska, vemodiga och samtidigt humoristiska texter som främsta kännetecken. Strax därefter inledde han och producenten "Mördar-Anders" Rensfeldt den tre år långa inspelningen av första fullängdsalbumet.

Debuten "Visst är det vackert" (BD Pop/Bohême) släpptes i februari 2010 till goda recensioner. Radion plockade upp singlar som "1000 - 0 till idioterna", "Öppet idag" och Movits-samarbetet "Spela mig på radion". När samma Movits gav sig ut på sin första USA-turné följde Zacke med som support. Denna turné ledde till att Zacke fick kontakt med New York-baserade skivbolaget 59 North Recordings och hösten 2010 släpptes albumet även på den amerikanska marknaden.

Under året hördes även Zacke i samarbeten med akter som Timbuktu, Afasi, Simon G och Academics och som medverkande på samlingsskivan Evolution.

Februari 2011 belönades Zacke med priset för "Bästa Hip-Hop" på Manifestgalan.


Zacke på Spotify

Releaser

1000-0 Till Idioterna
Visst Är Det Vackert
Öppet Idag
Spela Mig På Radion feat. Movits!
BS

Länkar

www.myspace.com/zackemusik
www.zackemusik.se