Movits!


När BD Pop inledde samarbetet med Movits! hette de fortfarande Planeten Jorden och hade släppt EP:n "Frihetssånger i Retro Adidas". Strax därefter fick bröderna Rensfeldt och saxofonisten Joakim Nilsson en uppenbarelse i form av en Benny Goodman-låt på en efterfest. Låten var "Sing, Sing, Sing" och kom att influera bandet och dra deras hiphop åt ett helt nytt håll. Den tidigare framträdande akustiska gitarren hamnade i skuggan av pukor och storbandsblås och med swingsoundet som förebild inledde man den tre år långa inspelningen av debutalbumet "Äppelknyckarjazz".

Albumet släpptes i november 2008 under det nya bandnamnet Movits! och de belönades med ett Manifestpris för "Bästa Rytm". Singlar som "Swing För Hyresgästföreningen" och "Fel Del Av Gården" spelades på P3 och Sverige började få upp ögonen för bandet.

Då kom plötsligt en inbjudan till att spela på en TV-show. Showen var amerikanska "The Colbert Report", ett av Comedy Centrals största program med miljonpublik och tidigare musikgäster som The Roots, Green Day och Paul McCartney. Efter sitt framträdande den 27 juli 2009 hade bandet helt plötsligt en internationell karriär, synbar inte minst på så sätt att deras internetförsäljning ökade med 85000% och att de inom någon vecka hade passerat namn som Snoop Dogg och Eminem och låg tvåa på iTunes hiphoplista.

Sen dess har de förvaltat framgången så gott de kunnat. De har spelat över hela världen, från South By Southwest-festivalen (Austin, TX) via Allsång på Skansen till världsutställningen i Shanghai, och turnerat i Sverige, USA och England.

I februari 2011 släpptes singeln "Sammy Davis Jr." som en första försmak på det kommande albumet "Ut Ur Min Skalle".Bokningsförfrågningar:
Mr. Gillis Bengtsson
SwingKids
0739-229026
gillis@swingkids.se


Movits! på Spotify

Releaser

Ut Ur Min Skalle
Sammy Davis Jr.
Äppelknyckarjazz
Äppelknyckarjazz
Swing För Hyresgästföreningen

Länkar

www.movits.se
www.myspace.com/movits