HAARTLAND


abriel Lidman är den musikaliska motorn i Luleåbandet Haartland som nu supportar Movits på Cirkus i Stockholm 13 april.
Debutsingeln Bricks släpptes 19 februari och har fått oerhört bra respons nationellt som internationellt.

Gabriel Lidman (olle Nyman/The new man) har skrivit musik i snart ett decennium men det är mindre än ett år sedan han teamade upp med de fem andra medlemmarna som tillsammans bildar Haartland. När bandet föddes gick de från en organisk ljudbild till mer storslagen och atmosfärisk, med elektroniska influenser.

”Gabriel Lidman har en av Norrbottens bästa och mest intressanta röster. Det är kanske en sån där spelning som man vill kunna säga att man har varit på”.
Fredrika Johansson, P4 Norrbotten och Verksamhetschef på kulturcentrum Ebeneser i Duo nöje 15-12-16.

Haartland vill göra musik som påverkar och låter sinnet bäddas in i ett lugn samtidigt som kroppen inte kan låta bli att svänga med i rytmerna.
Låtar skrivna på gitarr växer in i en mer elektronisk värld, ett mer hit-orienterat sound med influenser som Feist, Florence and the Machine och Tove Lo.

Trots att bandet inte ens funnits i ett år har det redan hunnit med en hel del. I början av november förra året var de ett av fem band som valdes ut till att spela på Manifest On Tour Showcase i Luleå. Haartland utsågs till det enda band från Norrbotten att spela på Manifest Nationella Showcase i Stockholm, där dom vann och i och med det fick öppna Manifestgalan 2016 med Bricks. ¨Responsen var otrolig både från bransch och publik, 30-40 personer som kommer fram och säger hur bra det var, det känns overkligt och då har jag spelat på nationell radio, France Inter, i Paris, Frankrike med Olle Nyman, samt genomfört olika framträdanden i 8 år. Men kvällens bästa minne som jag aldrig kommer glömma är när Anton Waltari – Head of A&R and music promotion at Record Union Säger att ¨detta händer typ inte, Haartland var bäst ikväll¨ jag tror han menar kvällen innan när vi vann men han menade på Manifestgalan. Man blir alldeles varm¨ säger Gabriel Lidman.

Haartlands texter är en viktig del i låtskrivandet.
Låtskrivare och sångare Gabriel Lidman beskriver dom som utlämnande och att det känns som att "blotta halsen" varje gång han sjunger dem.

Just nu är bandet i full gång att skriva och spela in nya låtar, allt helt i egen regi.

Debutsingeln "Bricks" finns på Spotify, iTunes, Tidal etc.

Sättning:
Gabriel Lidman - sång, gitarr
Christian Lidman - elgitarr
Joakim Brännvall - synth, körsång
Jakob Westerlund - percussion, drum pad, körsång
Andre Nordlund – trummor

Releaser

Bricks